Apple har smidt over 250 apps ud af App Store, fordi de overtræder Apples retningslinjer for behandling af personlig information.

Det drejer sig om en række - hovedsagligt kinesiske - apps, der har gjort brug af noget software fra en kinesiske reklame-udbyder ved navn Youmi. Youmi har indsamlet information via nogle af Apples såkaldte private API'er, og sendt dem til deres reklame-server. Det er blandt andet information der kan bruges til at identificere brugernes iPhones fra hinanden uden om Apples og brugerens kontrol.

Apple oplyser, at de fremover automatisk vil afvise Apps baseret på Youmis SDK, og at de arbejder sammen med de berørte udviklere, for at få de pågældende apps tilbage i App Store igen uden den pågældende reklame-tjeneste.

For et par år siden fik Google en kæmpe bøde på næsten 150 millioner kroner, for at fuske med Safari på iPhonens cookie-indstillinger, for at kunne levere reklamer til brugerne. Det var den største bøde af sin slags i USA nogensinde. Spørgsmålet er, om de kinesiske myndigheder tager det lige så alvorligt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.