Samsungs halvlederdivision har lavet et hold på omkring 200 ingeniører, der udelukkende arbejder med at udvikle og optimere elektronik til Apples produkter. Ifølge Bloomberg blev holdet oprettet den 1. april for at arbejde på skærme til MacBooks og iPads.

Med Appels og Samsungs juridiske slagsmål de seneste år in mente, kan det måske umiddelbart undre at de to ny finder tættere sammen. Her skal man bare huske på at Samsung er et konglomerat, der består af en masse divisioner, er intet har med hinanden at gøre. Samsung bygger således containerskibe, opfører huse, laver elektroniske komponenter og producerer mobiltelefoner samt meget andet. Alt sammen i uafhængige selskaber, der egentligt bare har det til fælles, at de er samlet under Samsung-betegnelsen.

Apple kan derfor godt være uvenner med Samsungs mobildivision og venner med Samsungs halvlederdivision på samme tid. Der er i princippet heller intet i vejen for at Samsungs to divisioner kan være uvenner indbyrdes. De tænker hver især på at optimere deres egen forretning, og det er ikke altid at det der er godt for den ene også er det for den anden. Det har sagen med Apple i hvert fald vist.

Scroll ned for at se kommentarer