Når de nye iPhones bliver lanceret til efteråret bliver det med to ret overraskende nyheder. Det mener analytikeren Ming-Chi Kuo. Mest overraskende er det, at Apple dropper Touch ID (fingeraftrykssensoren) helt. iPhone 8 vil ikke understøtte Touch ID, men i stedet benytte en anden metode til sikker login. Det vil formodentligt være en avanceret form for ansigtgenkendelse. En oplysning der bakkes op af erhvervsavisen Bloomberg.

Umiddelbart lyder det underligt at Apple fremover vil droppe brugen af Touch ID, når de så sent som sidste efterår lancerede den første MacBook med Touch ID. Det vil sige at Apple dropper Touch ID i de mobile enheder samtidig med at de introducerer dem i deres Macs. Der er også den mulighed, at det er hjem-knappen der bliver droppet, men at Touch ID bliver indbygget et andet sted, og at kilderne bare har mistolket det.

Kræver køb ad oplader som ekstraudstyr

Den anden overraskende nyhed er at iPhonen ikke kan oplades trådløst ud af boksen, men kræver en særskilt oplader, som vil blive solgt separat. Til gengæld skulle Apple havre lagt sig fast på at benytte den udbredte Qi-standard til trådløs opladning, som de fleste Android-producenter allerede bruger. Det betyder, at trådløs opladning af iPhonen vil være kompatibel med andre producenters opladeren. På den måde giver det god mening at lade det være op til kunderne selv at vælge hvilken trådløs oplader der skal bruges. Det betyder også, at Apples trådløse opladning næppe vil være så stor en revolution som der på et tidspunkt var rygter om, omend Apple dog plejer at have et enkelt es eller to oppe i ærmet, som vi har set det med de trådløse AirPods.

Apropos opladning, vil den nye iPhone komme med den samme oplader og USB-A til Lightning-kabel som vi kender det. Dette er i modstrid med rygter fra sidste uge, der fortalte at Apple ville inkludere en USB-C-oplader med iPhone 8.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der er tale om kvalificerede spekulationer, og ikke oplysninger der kan verificeres på nuværende tidspunkt.

Det forventes, at Apple præsenterer de nye iPhones i september.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.