MacKeeper er et program der i årevis har svindlet Mac-brugere for mange penge. Det påstår at kunne beskytte mod virus, at kunne sikre end Mac mod malware og at kunne gøre ens Mac hurtigere. Der er bare ikke dækning for påstandene, og MacKeeper er i virkelighed selv et stykke malware. Tidligere på året blev der lagt sag an mod udviklerne og indgået forlig om tilbagebetaling af $2 millioner til de snydte købere.

Som det ikke var nok, at MacKeeper tager fusen på folk, er det nu også kommet frem, at de ikke selv har styr på sikkerheden. En sikkerhedsekspert har vist at personlige data om MacKeepers 13 million brugere har ligget frit tilgængelig. Hverken beskyttet af kodeord eller noget. Det drejer sig om oplysninger som nave, mailadresser, brugernavne, kodeord, IP-adresser, hvilken hardware folk har, serienummeret på hardwaren, telefonnumre etc.

Serveren med disse oplysninger har ligget fuldstændig ubeskyttet, og enhver har kunnet logge ind. Ikke nok med at MacKeepers brugere altså har fået høstet personlige informationer, som nu flyder frit rundt på nettet, folk har endda betalt MacKeeper for at gøre det. Ved at love folk at være et sikkerhedsprogram, har de kunnet skjule at de selv var et af problemerne.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.