Det er efterhånden ved at være to år siden, at de fire store danske teleselskaber meddelte at de i fællesskab ville tilbyde danskerne en digital tegnebog. Den skulle have plads til kreditkort, sygesikringsbevis, rabatkort og så videre.

Nu er der dog ved at ske noget. Coop fortæller således til Jyllands-Posten, at man i samtlige deres 1.200 butikker, det vil sige Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta, inden for ét år vil kunne betale med sin mobiltelefon. De første butikker er klar til august, og allerede nu er de første af de nye betalingsterminaler ved at blive testet.

Inden for få år regner man med, at mobiltelefonen er blevet det dominerende betalingsmiddel. Årsagen skal ses i at en samlet branche bakker op om en fælles standard, som tilfældet var da Dankortet blev lanceret.

"Vi kan godt sige uden at tage munden for fuld, at vi har store ambitioner om at gøre mobilbetaling til noget rigtig stort. Vi vil sørge for, at man i fremtiden ikke behøver at have en tegnebog i sin ene lomme og en telefon i sin anden. Den vision eksekverer vi absolut," siger Peter Bredgaard, der er adm. direktør for de fire teleselskabers nye virksomhed til JP.

Det er endnu uklart hvordan systemet teknisk er skruet sammen, men umiddelbart er det ikke oplysninger om, at det kræver NFC-teknologi. Viser det sig, at NFC er et krav, står og falder meget med, om Apple inkluderer NFC i næste iPhone. iPhonen er klart den mest populære smartphone i Danmark, hvor fire ud af ti danskere med smartphone har en iPhone.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.