Apple Pay lader stadig vente på sig i stort set hele verden. Kun i USA og i Storbritanien kan man bruge Apples mobilbetaling. Og det endda kun med nogle banker i de pågældende lande. Apple Pay skal nemlig godkendes med hver enkelt bank før det virker. Det er altså ikke noget med, at det bare virker for alle, når det engang kommer til Danmark. Det er bankens godkendelse der er stopklodsen.

Det er ikke helt ulig da den første iPhone 3G kom til Danmark. Her virkede den kun hos Telia, hvorfor man måtte skifte til Telia, hvis man ville have del i løjerne - eller unlocke den, men det er en anden historie.

Når Apple Pay kommer til Danmark skal vi derfor regne med, at det kun vil virke med nogle banker. Om det er de store eller nogle af de små, er faktisk ikke til at regne ud. Man kunne sagtens tænke sig, at eksempelvis Danske Bank ikke er interesseret fordi de vil beskytte deres egen Mobile Pay, der så småt er ved at blive standard i Danmark. Et er i hvert fald sikkert: Det vil næppe virke for alle til at starte med.

Og nu kommer det gyldne spørgsmål: Er Apple Pay vigtigt for dit valg af bank? Kunne du finde på at skifte bank, hvis ikke din egen bank begynder at tilbyde Apple Pay?