Det er langt fra hver dag, der bliver skrevet om sex her på siden, men nu skal det være. Ovenstående graf viser nemlig antallet af sexpartnere, som folk har haft ved 30 årsalderen sorteret efter hvilken telefon de har nu. Egentlig burde grafen tale for sig selv, men jeg vil alligvel knytte et par kommentarer, for jeg har set en del forskellige tolkninger af grafen, da alle lader en del tilbage at ønske.

Data i undersøgelsen stammer fra en stor amerikansk datingside, hvor folk har svaret på nogle spørgmål. Det er der så kommet en del sjove "sammenhænge" ud af. Jeg skriver netop ordet "sammenhæng" i anførelsestegn fordi, der i ordet ligger en antagelse om en årsagssammenhæng. "Sammenfald" er nok et bedre ord. For det eneste grafen viser er, at der er en sammenhæng mellem folk der har en iPhone og et højere antal sexpartnere ved 30 årsalderen sammmenlignet med andre telefonejere. Der ligger absolut ikke i grafen, at det ene er årsag til det andet. For eksempel kan man ikke konkludere, at folk har flere sexpartnere fordi de har en iPhone. Eller at folk har en iPhone fordi de har mange sexpartnere. Eller om folk med iPhone bare er dårlige til at tælle. Formodentlig er der en helt fjerde forklaring på sammenfaldet. Man skal altså passe alvorligt på med at konkludere, når man opdager et sammenfald mellem to ting. Det kan sagtens være helt tilfældigt eller forårsaget af en helt tredie ting, som ikke er med i undersøgelsen.

Den mest groteske konklusion på ovenstående graf er faktisk overskriften på grafen og den konklusion de kommer frem til (se link nederst): "iPhone users have more sex". De mener åbenbart at man kan måle den sexuelle aktivitet ved at kigge på antallet af sexualpartnere ved 30 årsalderen. Mig bekendt fortæller det ikke noget som helst om, hvor sexuelt aktiv man er. Derfor har vi her på siden lavet vores egen (næsten) videnskabelige undersøgelse, som du kan deltage i ved at besvare det enkle spørgmål her under. Det er selvfølgelig bare for sjov.

Se mange flere pudsige sammenfald her: okcupid.com

Scroll ned for at se kommentarer