Mange vil nok hive fat i iPhonens "mangel-liste" og sige at næste version af iPhonen primært vil få rettet "fejl" som manglende MMS, bedre kamera osv. Dette er tror jeg dog ikke på. De såkaldte fejl og mangler, er alle nogen Apple ville kunne rette med venstre hånd - måske har de endda været med i testeksemplarer af iPhonen og dens firmware forud for lanceringen. Men hvorfor retter Apple så ikke manglerne? Fordi Apple har truffet det valg at de omtalte funktioner ikke hører hjemme i en iPhone. Apple ser iPhonen som en computer og ikke som en telefon. Hvis MMS ikke hører hjemme i iPhone og iPhone 3G, hvorfor skulle Apple så mene at en endnu nyere iPhone pludselig har brug for MMS? Dette gælder ikke kun MMS med alle de ting Apple bevidst har valgt fra - af den ene eller anden grund.

I en tidligere klumme har jeg været lidt inde på fremtidens iPhone. Den gang skrev jeg, at en af Apple styrker var, at bringe det amerikanere kalder “cutting-edge technology” ud til masserne. Dvs. gøre en ny teknologi populær for andre end de få. Dengang nævnte jeg som eksempel, at Apple kunne vælge at introducere Wimax i næste generation af iPhonen. Klummen var ikke et forsøg på, at forudsige hvad der ville ske, men hvad der kunne ske.

Wimax er nok ikke realistisk denne gang, men jeg tror bestemt vi skal over i noget lignende i den nye iPhone. Dvs. ting folk aldrig havde overvejet hørte hjemme i en mobiltelefon. Det har Apple gjort to gange før og jeg tror de gør det igen.

Revolutionen

Hvis man skal generalisere lidt groft, så var den oprindelige iPhone revolutionerende i sig selv, mens iPhone 3G ikke var - der kom "kun" 3G og nogle erhvervsfunktioner med som nyheder. Den anden revolution skete først med frigivelsen af firmware 2 og dermed adgangen til App Store og en uendelig strøm af programmer der hele tiden udfordrer det mulige. App Storen har vist sig som en altoverskyggende succes og kan, ikke bare i teorien, men også i praksis holde iPhonen evig ung. Forstået på den måde, at der hele tiden kommer ny funktionalitet til selv ens gamle iPhone. Man behøver med andre ord ikke fare ud og købe en nye telefon hver anden måned for at være med hvor der sker.

Jeg vil derfor vove den påstand, at en ny iPhone vil indeholder forbedringer der kan understøtte App Storens succes og samtidig giver udviklerne mulighed for endnu mere interessante programmer. Det kunne være noget så kedeligt som mere rå regnekraft, men det kunne f.eks. også være nogle nye sensorer, der gør, at iPhonen kunne bruges til hidtil usete ting. Jeg kan dog ikke lige komme med nogle eksempler.

Eftersom jeg mener, at Apple ser iPhonen som en computer, tror jeg man skal kaste et blik på, hvad en typisk person bruger sin computer til i dag, hvis man vil se hvad iPhonen kan i morgen. Dvs. hvilken software bruger man og hvordan kan det overføres til iPhonen? En typisk person mailer, surfer, rediger måske lidt fotos, chatter via instant messaging osv. De fleste af disse ting kan iPhone klare i dag, men specielt mht. instant messaging er iPhonen bagud. Det er den fordi man ikke kan videochatte. Dette kræver en kamera der sidder på samme side af iPhonen som skærmen.

Fuldblods håndholdt computer

"Og hvor bliver det revolutionerende af?", sidder der sikkert flere og tænker. "Front kamera" og "større processor" er da ikke revolutionerende. Jo, hvis det er basis for en revolutionerende software. De 3. revolution ligger nemlig i, at næste version af iPhonen, via rå regnekraft, flere sensorer og et frontvendt kamera, vil gøre den endnu bedre at køre software på. Dermed vil iPhonen træde endnu et skridt væk fra telefonernes verden og gøre iPhonen til en fuldblods håndholdt computer, der kan erstatte en almindelig computer hvad angår 80% af funktionerne. Hvorfor skulle man starte sin tunge computer op, fordi man vil besøge sit netbank for at overføre 200 kr for en togbillet? Hvorfor skal man starte sin computer for at chatte med vennerne? Hvorfor skal man vente på at komme hjem til sin computer for at redigere sine fotos? - Når man med iPhone kan gøre det hvor man vil, når man vil?

Eller også har Apple med iPhonen, som med iPoden, i første (eller andet) hug skabt den ultimative mobiltelefon, som bare kræver smårettelser de næste 10 år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.