I et lille års tid har der været rygter om at Apple vil droppe jack-stikket til hovedtelefonerne på den kommende iPhone. Istedet skal der satses på hovedtelefoner med Lightning-stik eller på trådløs teknologi. Et rygte der har fået meget negativ respons fra folk, der siger at Apple er helt galt på den og at det traditionelle jack-stik til hovedtelefonbrug aldrig vil dø. Flere er gået så langt som til at mene, at et træk som dette vil køre iPhonen ud på et sidespor. At folk vil flygte mod andre telefoner.

Nu tyder noget dog på, at Apples beslutning hviler på et mere velovervejet grundlag end kritikerne er klar over. Selvfølgelig, kunne man sige. Apple skifter ikke teknologi som vi andre skifter underbukser. Det bliver overvejet nøje, hvornår det helt rigtige tidspunkt er. Typisk har Apple teknologien klar i god tid, men venter med at lancere den til lige præcis det tidspunkt (eller lidt før), hvor balancen er ved at tippe. Skiftet sker ikke bare fordi Apple synes det er sjovt, men fordi Apple kan se hvor tendenserne peger hen - eller du vurderer at de selv kan udstikke retningen.

Kunderne er klar

Således også tilfældet med pensioneringen af jack-stikket. Nye tal fra USA viser nemlig, at salget (målt i dollars) af Bluetooth høretelefoner for første gang har passeret salget af traditionelle høretelefoner med jack-stik. I juni måned udgjorde salget af Bluetooth-høretelefoner 54% af det samlede salg. Målt på styksalg dog stadig kun 17%. Det er dog tydeligt, i hvilken retning markedet bevæger sig. Dropper Apple jack-stikket i næste iPhone, er det bare det sidste store skub før det tipper helt.

Heldigvis for Apple er Beats, som Apple jo ejer, USA's største forhandler af Bluetooth-høretelefoner foran LG og Bose. Apple vil altså selv få den største fordel ved at satse på en trådløs iPhone.

Det er med andre ord det helt rigtige tidspunkt Apple vælger at droppe jack-stikket på (hvis det sker). Lige før markedet for Bluetooth-høretelefoner er eksploderer. Kunderne har vist at de er klar, så der er i virkeligheden ikke så meget at betænke sig på. I den henseende har denne udfasning meget mere kundeopbakning end ved andre teknologien som Apple har udfaset som floppydisken og DVD-drevet.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.