Nu skal jeg fortælle jer en af de ting jeg drømmer om: En MacBook med samme A-processor som iPhonen. Det vil sige en Mac hvor Apple dropper Intel til fordel for en af Apples egne specialdesignede ARM-baserede chips.

Og hvad skulle pointen så være i det? Pointen skulle være at Apple ville kunne lave en ultra let computer, der nærmest ikke bruger noget strøm. I samme kategori som den nuværende 12 tommer MacBook, der er en af de lækreste MacBooks jeg nogensinde har haft. Den er fantastik og kulminationen på 20 års udvikling inden for bærbare computere. Det er præcis sådan en bærbar computer skal skrues sammen. Hjernen i maskinen er Intels Core M-processor, der er udviklet specielt til ultratynde bærbare computere og andre mobile enheder. Processoren udmærket sig ved at være utrolig strømbesparende.

Den nuværende 12 tommer MacBook er altså i det store hele den computer jeg efterspørger. Blot skal Intel-chippen altså udskiftes med en fra A-chip som den der sidder i iPhonen eller iPaden. Den vil nemlig give den fordel, at computere ud over OS X også ville kunne køre iOS. Med et fingerknips ville man få en million app ekstra at vælge mellem. Herunder en hel del, der virkelig holder, men som i dag ikke fås til OS X. En MacBook med en af Apples A-chips, ville gøre MacBook'en til en del af app-revolutionn. Alt det nye spændende i dag kommer som apps. En MacBook der kan afvikle iOS-apps ville virkelig være potent.

Apple i fuld kontrol

Det helt, helt store fordel ville dog være, at Apple selv vil få kontrol over MacBookes chip. I dag er Apple afhængige af hvad Intel disker op med. Med en A-chip designet af Apple selv, vil det være stik modsat. Apple selv ville være i fuld kontrol, og vil kunne tilpasse chippen 100% til den ønskede opgave. Samtidig ville sikkerheden kunne blive forøget drastisk. Apple ville kunne indføre samme (i princippet 100%) sikre kryptering som benyttes i iOS-enhederne. iOS-enhederne har nemlig en co-processor med en såkaldt "secure enclave" der gør dem umulige at hacke, hvorfor ens data altid vil være utilgængelige for andre. Hvis resten af processoren bygges op fra grunden af Apple, kan Apples sikkerhed tænkes ind i hardwaren fra starten.

Om denne hypotetiske enhed så kører iOS eller OS X, spiller for mig en mindre rolle. Det er formfaktoren der er afgørende, og så længe systemet bare er gearet til det, er det ligegyldigt, hvilket navn det har.

Man har vel lov at drømme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.