Onsdag aften skete det: Apple løftede sløret for iPhone 7. I det store hele var telefonen som diverse rygter og læks havde forudsagt. Der var ingen reelle nyheder, man ikke på forhånd havde fået nys om, hvis man følger lidt med.

Der er dog ingen grund til at være skuffet. Apple har jo netop leveret varen. Lanceringen af iPhone 7 er en af de største Apple-lanceringer i lang tid. Jeg står for første gang i flere år med et lille smil på læben oven på en iPhone-lancering. Magien er tilbage. Apple er tilbage på sporet. Hvor sidste års lancering var noget på det jævne, er der i år fuld Apple-skrue over hele linjen. Med iPhone 7 får vi et produkt, som ganske enkelt igen er i en klasse for sig. En kaliber som kun Apple kan levere.

Visioner og ny teknologi

Årsagen er at iPhonen denne gang oser af vision og ny teknologi. Vi har været vant til at Apple, Samsung med videre har smidt en hurtigere processor i telefonerne, en bedre kamera, mere lagerplads etc. Alt sammen fint nok, men jo så heller ikke mere interessant. Men denne gang virker det som om Apple har lukket op for posen.

Kameradelen er spækket med innovative løsninger. Apple har ikke bare hævet specifikationerne, men inkluderet decideret nyskabende teknologi og en helt ny egenudviklet chip, der byder på en masse spændende funktioner. Der udstråler i den grad at der er tænkt over tingene. At der er en vision bag med andre ord.

Netop vision er også ordet der kommer ud af min mund, når jeg tænker på fjernelsen af jack-stikket til hovedtelefonerne. Det er denne lille genistreg, der fremkaldte smilet efter præsentationen i går aftes. Apple fortalte selv at det kræver mod at foretage et så drastisk fravalg. Jeg er helt enig. Det er bogstaveligt talt milliarder af dollars på spil. Det er nærmest absurd at turde gøre det, når man bare kunne ligge i hængekøjen og satse på det sikre.

Det at Apple gør det, viser at de har en vision. En tydelig vision for hvor iPhonen skal hen. Og hvor jeg elsker Apple for at gøre det. For at turde tage chancen og de verbale tæsk for troen på at tingene kan gøres bedre. Apple mener ganske enkelt at de har udviklet en bedre måde at levere lyd på, og den satser de 100% på. Man kan så være enig eller uenig i Apples vision, men man kan ikke andet end have respekt for at de tør på all-in.

Væk med autopiloten

Hvor Apple i nogle år har kørt lidt på autopilot og koncentreret sig mere om hvad konkurrenterne foretog sig, viser gårdagens lancering, at Apple nu igen anser sig selv som definerende for i hvilken retning smartphonen udvikler sig. Et modigt foretagende, der tør tage chancer når det er nødvendigt og gerne går forrest.

Målet er langt fra nået, men for første gang i årevis er der en tydelig retning. En grund til at være begejstret og til at glæde sig.

Apples kendetegn har altid været modet til at fravælge ting. Det er en af grundene til at jeg trofast har fulgt Apple de sidste næsten 20 år. Fordi fravalget af ting giver nye muligheder.

Om det så kan stoppe iPhonens faldende salgstal er jeg noget tvivlende overfor. De tider hvor folk skiftede telefon, som de skifte underbukser er for længst forbi. I dag kan folk ikke forsvare at bruge 6.000-8.000 kroner, og udskifte en iPhone der stadig fungerer optimalt. Det kan jeg heller ikke. Men hvis jeg kunne ville iPhone 7 være valget. Det er endda lige før jeg ville spring på 7 Plus bare for kamerates skyld. Så må jeg æde størrelsen

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.