Det kommer næppe bag på jer læsere, at jeg er glad for Apples produkter. Ikke at der ikke er svipsere ind i mellem, men siden jeg kort før årtusindeskiftet fik min første Mac, har jeg været solgt på Apples måde at gøre tingene på. Jeg har haft rigtigt mange af Apples forskellige 1. generationsprodukter. Ganske enkelt fordi jeg elsker ny teknologi. Dette gælder ikke kun Apple, men teknologi generelt.

Jeg er first mover fra øverste hylde. Af og til brænder jeg nallerne. Bedste eksempel er da jeg købte en stationær MiniDisc-afspiller i slutningen af 90'erne. "MiniDisc?", tænker du nok. Lige præcis. Den teknologi slog aldrig igennem. Mere "heldig" var jeg da jeg som en af de første i landet anskaffede en DVD-afspiller til computeren. Det var dengang man kun kunne købe region 1-film i Danmark og iøvrigt købte dem i computerbutikker (rigtige fysiske butikker).

Apples 1. generationsprodukter får altid kritik

Vi spoler lidt frem i tiden. Jeg vil nemlig koncentrere mig om tre helt specifikke 1. generationsprodukter fra Apple. Nemlig iPhonen fra 2007, iPaden fra 2010 og Apple Watch fra 2015. Tre produkter jeg alle har haft - og faktisk alle har endnu. Tre produkter der har været med til at forme min brug af teknologi på hver deres måde.

Fælles for de tre produkter er, at kritikken er haglet ned over dem ved lanceringen. De er blevet kaldt alt fra ligegyldige til underlødige. Specielt bemærkelsesværdigt er det at 98% af alle tech-journalister overhovedet ikke fangede iPhonens betydning ved lanceringen i 2007. I dag sidder de samme journalister typisk og kloger sig på ny Apple-teknologi, som de typisk heller ikke forstår. Nok om det.

Apple Watch stikker ud

Pointen med dagens skriv er, at hvis jeg lægger de tre nævnte produkter på bordet ved siden af mig, så er det Apple Watch der stikker ud som det mest gennemarbejde 1. generationsprodukt fra Apple i dette årtusinde. Ikke det produkt med størst betydning for menneskeheden, og heller ikke det produkt der appellerer mest til alle og enhver. Men det mest gennemarbejdede. I modsætning til især iPhonen, hvor der var masser af ting der allerede ved lanceringen var oplagte forbedringer, er det lige omvendt med Apple Watch. Uret har nærmest været perfekt fra dag 1, og uden de helt store forbedringsmuligheder. De få ting der var har Apple rettet op på med Series 2.

Vi har med andre ord at gøre med et produkt, der allerede ved lanceringen er på samme grad af "perfekthed", som det har taget iPhonen 4-5 år at nå. Det skyldes selvfølgelig både at Apples ekspertise på området er steget voldsomt siden iPhonen blev udviklet, men også at Apples vision har været mere præcis og bedre eksekveret. Med iPhonen vidste heller ikke Apple rigtigt hvad det ville ende med.

iPaden har været min yndlings Apple-enhed

Hvad angår iPaden har det længe været min yndlings Apple-enhed. Jeg var solgt fra starten, og for mig personligt har iPaden været en større åbenbaring end iPhonen. Min primære iPad i dag er en iPad 3 som jeg købte på lanceringsdagen i foråret 2012. Den er så godt og solidt bygget, at den leverer varen den dag i dag. Det er helt utroligt som den har været pengene værd. Dette er den primære forklaring på at Apples salg af iPads er faldet. De holder ganske enkelt niveauet i mange år, hvorfor folk ikke opgraderer hele tiden. Omvendt blev den første og anden og tredje iPhone hurtigt for gammeldags.

Otte år uden armbåndsur er afløst at daglig brug

Jeg er helt med på, at Apple Watch ikke appellerer til alle. Fint nok. Men lad ikke tekniske argumenter være årsagen. For vi har med et produkt at gøre, der er renset for de børnesygdomme som både den første iPhone og den første iPad - og stort set alle andre teknologiske produkter lider af. Lige præcis med Apple Watch er jeg glad for at jeg sprang på vognen med det samme istedet for "at vente på noget bedre" som mange folk gør. Jeg kan ikke nævne én eneste ting, som jeg ønsker mig i en kommende generation. Ikke én. Det skulle lige være en espressomaskine, men det ligger nok ikke lige for.

Da jeg tog Apple Watch på for første gang sidste år havde jeg ikke båret et armbåndsur siden 2007 - og havde forsvoret at jeg aldrig nogensinde igen ville tage et på. Jeg har nu båret Apple Watch hver eneste dag siden. Og jeg er glad for det. Paradoksalt nok fordi det har fået mig til at bruge iPhonen mindre til dagligdagens små hurtige opgaver.

Apple Watch er teknologi fra øverste hylde, og det bedste 1. generationsprodukt fra Apple nogensinde. Det trækker ikke de store overskrifter, men leverer bare varen igen og igen hver eneste dag. Ligesom viceværten der sørger for at sneen er skovlet og trappen vasket. Man bemærker det først den dag det ikke sker. Den slags mennesker - og produkter - får sjældent som fortjent. Derfor skal der herfra lyde et stort "tak for det".

Køb Apple Watch i Apples Online Store (link).