Analytikeren Chris Whitmore fra Deutsche Bank mener ifølge MacRumors, at Apple forbereder en lancering af to nye iPhones senere på året. Udover den sædvanlige opgradering, mener han at der kommer en billig iPhone også. Han kalder den iPhone 5 og iPhone 4S.

Hans argument er, at der mangler en billig iPhone, for at kunne ramme flere kunder. Netop dette er hele essensen, og hvorfor man ikke skal tage sådanne udmeldinger for andet end varm luft. Den slags analytikere sidder og spekulerer i, hvad der set i et markedsperspektiv ville være smart at man gjorde. Problemet er bare, at Apple ikke er "man". Apple gør ikke som man plejer, men har sin egen strategi. Så bare fordi Whitmore kan se et hul i markedet, er der meget langt til at Apple har tænkt sig at udfylde dette hul. Det kan godt være at analytikere normalt har en god føling med hvad aktørerne på et marked, har tænkt sig at gøre, men det inkluderer ikke Apple. Analytikere har for eksempel de sidste 10 år forudsagt, at Apple ville lancere en ultra billig bærbar Mac, fordi det kundesegment er meget større. Det har Apple ikke gjort. Det svarer vel lidt til at hævde, at Ferrari bude lave en bil til 100.000 kr fordi de så ville kunne få nogle flere kunder. Det er bare ikke Ferraris strategi, og det er heller ikke Apples.

Derudover kan man sige, at Apple jo allerede har en iPhone til det segment, der efterspørger en billigere iPhone. De sidste par år har Apple nemlig udover den nye iPhone, relanceret den gamle til en pris på omkring 1.000 kr mindre end de nye iPhones.

Hvis man vil vide noget om, hvad Apple har tænkt sig at gøre i fremtiden, så er det ikke spekulative analytikere, man skal spørge til råds. Af og til får de selvfølgelig ret, men sådan er det jo når man gætter. Hvis jeg går ind på et kasino og gætter på hvilken farve kuglen vil lande på ved rouletten, vil jeg have ret i halvdelen af tilfældene. Det gør mig jo ikke til analytiker. Noget siger mig, at diverse iPhone-analytikere har ret i under halvdelen af tilfældene, når de spekulerer. Måske de i virkeligheden var bedre tjent med at rådgive deres kunder om roulettens udfald?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.