Ja, så er året gået i gang. Jeg har for første gang ikke købt mig en rigtig kalender (af papir)...endnu. Dels fordi at jeg ikke har det store behov for en kalender mere, og dels fordi, at jeg nu burde kunne klare mig med en virtuel version af slagsen.

Jeg ved godt, at jeg i en af mine tidligere artikler har været inde på emnet kalender, men nu er det så, at det går mig lidt på. Derfor må det op at vende igen.

Miseren går på, at programmet Kalender ikke har en ugekalender. Og det irriterer mig. Mit hovede er åbenbart indrettet sådan, at jeg bedst kan overskule tilværelsen i uger. Fra mandag til søndag. Når man er kommet sig over den ene uge, så tager man hul på den næste, fra mandag til søndag. Så den virtuelle ønskekalender ville for mig være én, hvor man havde en månedskalender, hvor man så kunne trykke sig ind på en ugekalender, og derfra til den enkelte dag.

En ikke spor utænkelig situation kunne skitseres således: Jeg henter min søn i skolen. I løbet af den langvarige afhentningsprocess ser min søn en forælder til en af sine legekammerater. Straks bliver man spurgt, om man ikke kan lave en legeaftale med den pågældende legekammerat. Og så står man dér med sin kroniske ammehjerne og skal huske hvilke dage der er ledige. Og nu kommer så den del af scenariet som er ren fiktion: Op af lommen trækker jeg min iPhone, tænder den, trykker på ikonet for min fiktive kalender, og dér toner en uge-oversigt for denne uge frem. Jeg ser straks at der kun er én ledig dag tilbage i denne uge, ønsker at bibeholde den ledig og bladrer derfor om til næste uges oversigt. Dér finder jeg en ledig dag til en legeaftale. Nemt og elegant. Altså, så nemt og elegant kunne det gøres, hvis det altså bare fandtes...og det gør det så faktisk...

En af jer læsere kom i forbindelse med den tidligere omtale af kalendere med et bud på et program som jeg kunne bruge som kalender: Pocket Informant. Jeg har så erhvervet mig Lite-versionen, der er gratis. Det er heller ikke dårligt. Det lever faktisk op til kravene. Meeen, skulle jeg have haft lavet en sådan kalender skulle det se lidt anderledes ud. Sådan noget i retning af det, som jeg her ved hjælp af SketchBook så ubehjælpeligt har lavet på min iPhone.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.