Jeg vil gerne finde mig et menstruationsprogram til min iPhone, nu da jeg har gjort mig uafhængig af en almindelig papirskalender. Jeg synes bare ikke, at udbuddet af programmer appellerer til mig, en moden kvinde.

I flere af programmerne i App Store er der utroligt mange funktioner; længden på menstruationen, blødningsmængden, humørsvingninger, niveau af smerter, hvornår man er mest frugtbar, tidspunkt for ovulation, temperatur, niveau af uren hud, brystspændinger, tidspunkt for samleje samt diverse grafer. Der er alt for meget hurlumhej til min smag og mit behov. Det virker mest af alt som om, at hovedparten af programmerne henvender sig til unge piger, der lige er begyndt at menstruere. Dels fordi, at grafikken er meget "lyserød og piget" og dels fordi, at der er så mange funktioner. Det er ikke fordi, at tingene ikke må være lyserøde (det har jeg været inde på før), men det kan også blive for meget af det gode. Det er jo bare menstruation.

Når man er sådan en moden version som mig, og ikke ønsker flere børn, så er de fleste af de omtalte funktioner unødvendige. Når man har haft menstruation i mange år, så tør jeg godt sige, at man kender sin cyklus, og så er eksempelvis smerteniveau og niveau af uren hud unødvendigt. Men nogle af funktionerne kan selvfølgelig også bruges, hvis man går efter at kunne bruge "sikre perioder" som prævention (selvom det jo altid er utilrådeligt ifølge de kloge).

Jeg kan selvfølgelig bare lade være med at bruge alle de funktioner, men flere af programmerne er generelt bare for overgearede til mig, og derfor vil jeg faktisk hellere helt undvære et menstruationsprogram.

Så jeg må sande, at et programs umiddelbare fremtoning er af stor betydning for, om jeg vælger at købe det eller ej. Blandt menstruationsprogrammerne var der ikke lige noget der appellerede til mig.

Det ville være rart med en mere enkel version for de garvede kvinder, én hvor man kunne plotte de nødvendige data ind såsom sidste menstruation, gennemsnitligt antal dage mellem menstruationer og gennemsnitligt antal blødningsdage, og så kunne programmet estimere næste menstruations første dag. Og så ville blot denne dato være markeret i en kalender. Simpelt og funktionelt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.