I flere medier, selv i kommentarerne her på siden, har man set den udstikkende kameraring på iPhone 6 omtalt som en "designbrøler". TV2's gadget redaktør omtaler den endda som den "pinlige iPhone-bule".

Det er vist på tide, vi får lidt perspektiv i debatten. En brøler er, når en maler glemmer at male et stykke af væggen, så der er en hvid plet, eller når en gulvtæppelægger laver en bule midt på gulvet. Dårligt håndværk med andre ord.

Det er ikke en brøler, når en af verdens absolut bedste industrielle designere kreerer en iPhone med et udstikkende kamera. Man kan mene det er grimt, uhensigtmæssigt eller kikset, men en brøler er det altså ikke. Det er er bevidst valg, Apples chefdesigner har fortaget - og ikke en pinlig eftertanke eller en fejl som i tilfældet med gulvtæppelæggeren.

En folkesport at kritisere Apple

Alligevel bliver der skrevet side op og side ned, om denne såkaldte brøler. Sikkert af folk, der ikke engang kan slå en lige streg på et stykke papir selv. Men det er åbenbart blevet en folkesport at kritisere Apple.

Men hvor er disse selvudnævne designeksperter, når man har brug for dem? Når de virkelige design-brølere skal frem i lyset og stilles til skue? Ingen steder, for i virkeligeheden handler det jo ikke om at disse folk går specielt meget op i design - de synes bare det er sjovt at kritisere Apple.

Hvorfor har de designkritiske journalister, overset Samsungs øjebæ?

Derfor får de rigtige designbrølere - som hovedtelefonporten på Samsungs nye Galaxy Alpha, der ellers fremhæves som den smukkeste mobiltelefon til dato, selvom vi jo alle kan se hvor de har hentet deres inspiarion - lov at forblive ufortalte. Det til trods for, at der her er tale om en ægte brøler på linje med malerens og gulvlæggerens dårlige håndværk. En eftertanke, der gør iPhonens kameraring til et skulpturelt mesterværk. Folk der overser dette, bør nok ikke tages alt fore seriøst, når de kaster sig ind i debatten om godt kontra dårligt design.

Perspektiv efterlyses.