Forud for Apples event i går aftes, var gået måneder med spekulationer om, at Apple ville lancere en billig iPhone til det kinesiske marked, for bedre at kunne konkurrere med de mange Android discount-mobiler. Da lækkede billeder af en iPhone 5C med plastik bagside begyndte at dukke op, var folk hurtige til at lægge to og to sammen. iPhone 5C måtte være denne billige iPhone til udviklingsmarkederne i Asien.

Det viste sig dog, at intet kunne være mere forkert.

iPhone 5C er ikke billig

I Tyskland, hvor Apple sælger ulåste iPhones, er iPhone 5C kun 100 euro billigere end iPhone 5S. De koster 599 euro henholdsvis 699 euro for 16GB. Det svarer i runde tal til en besparelse på 750 kr. Det er så lavt et beløb, at det på ingen måde spiller en rolle for folks valg af telefon, når vi er oppe i det leje. Apples ide er tydeligvis ikke, at folk skal vælge iPhone 5C fordi den er billig, men fordi den qua sit udseende appellerer til en anden målgruppe. Så meget for den billige nye iPhone.

iPhone 5C er ikke forbeholdt Kina

iPhone 5C kan fås i hele verden, og ikke bare i Kina eller på andre udvalgte udviklingsmarkeder. Apple vil altså gerne sælge iPhone 5C i hele verden til helt almindelige mennesker, ikke bare til kinesere. Selvfølgelig vil Apple det. Det giver ingen mening, at begrænse en bestemt iPhone til et bestemt marked. Hvorfor skulle Apple dog ville ønske at tilbyde kinesere en telefoner i mange farver, hvis ikke alle andre skulle have muligheden? Selvfølgelig kan der være visse regionale forskelle, som Apple må tage hensyn til. De to iPhones kommer da også i hver fire forskellige modeller. Men det er alene indmaden der er tale om. På ydersiden er de fuldstændig ens, og kan det samme.

iPhone 4 er Apples Kina-mobil

Pudsigt nok fortsætter Apple med at sælge iPhone 4 i Kina, mens den er udgået i resten af verden, hvor iPhone 4S har overtaget pladsen som den billigste iPhone. I Kina har Apple dog beholdt iPhone 4 i sortimentet og sat den yderligere ned. iPhone 4S koster i både Danmark og Kina omkring 3.000 kr. iPhone 4 kan fås for 2.375 kr i Kina. Så hvis vi endelig skal tale om en Kina-iPhone, må det være iPhone 4. En tre år gammel iPhone, der nu kan fås til ingen penge i Kina. iPhone 5C er i den sammenhæng en luksusmodel.

Analytikerne tog fejl - iPhone 5C er et premium-produkt

Ideen om en Kina-telefon har primært været båret frem af de samme par analytikere. Selvom de hele tiden har hævdet, at kende til Apples planer, viser det sig nu, at det er deres egne (manglende) analytiske evner, der har været drivkraften. Noget der i analytikernes egne øjne har givet god mening, er pludselig blevet til et Apple-projekt - bare ikke hos Apple.

Ingen tvivl om at iPhone 5C er udset til at hive et nyt segment kunder ind i Apple-folden. Det skal de mange farver og det mere friske og sporty udseende nok sørge for. Det sker bare via de klassiske Apple-dyder, der fokuserer på at levere den ypperste kvalitet, fremfor at gå discountvejen. Hvis ikke det er slået helt fast nu, så ved jeg ikke hvad der skal til.

iPhone 5C er såvel som iPhone 5S en premium-mobil, blot har differentieringen givet Apple lide flere strenge at spille på i kampen om mobilbrugernes gunst.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.