Medieafspilleren VLC, der findes til både mac og win, er blevet porteret til iPaden og kan nu hentes gratis i App Store. VLC (Video Lan Client) er en yderst populær open source medieafspiller, hvis styrke er, at den kan afspille en meget lang række forskellige videoformater. Derved slipper man for at at skulle konvertere sine videoer til H.264-formatet, som er den eneste kodning, som iTunes og dermed video-appen på iPaden understøtter.

Filoverførsler klares nemt direkte i iTunes. Ens iPad skal være tilsluttet og så vælger man "Programmer" og scroller ned til "Arkivdeling", hvor man kan synkronisere video over i VLC på iPaden. I VLC bliver de forskellige videoer vist som små billeder på hylder, der gør det nemt at browse i videobiblioteket.

De meldinger jeg har fået er lidt blandende: For det meste virker det, nogle formater understøttes dog ikke, mens andre hakker idet. Jeg håber virkelig, at det er noget der bliver løst med tiden, da det ikke ligefrem er særligt iPad-agtigt, at tingene ikke bare virker ud af boksen. Det plejer ikke at være Apples stil, at tillade apps, der ender med at frustrere brugerne fordi det er uklart, hvad der virker og hvad der ikke gør. Gennem iTunes kan man jo trods alt kun synkronisere de ting over på iPaden som understøttes af den indbyggede videoafspiller. Med VLC-player kan man fylde sin iPaden til randen med videoer, der så viser sig, ikke at kunne afspilles. Men det er selvfølgelig mere afledt af den måde man overføre indhold til tredieparts apps på, end det egentligt er VLC's skyld.

Alt i alt må man sige at det er et skridt i den rigtige retning, at man nu kan afspille flere video i flere filformater på sin iPad.

VLC Media Player kan hentes i App Store.

Scroll ned for at se kommentarer