Hvis man er i tvivl om, hvor meget man skal give i drikkepenge, når man færdes i forskellige lande, så findes der en app, der kan afhjælpe problemet. Just the Tip - The Globetrotting Tip Calculator er en app til iPhone, der kan udregne hvor meget man bør give i drikkepenge ud fra beløbet på regningen ved restaurantbesøg. Er man flere der skal deles om at betale regningen, klarer appen også det.

Først finder man i appen det kontinent man befinder sig på, dernæst finder man frem til landet, hvorefter man kan se, hvor mange procent af beløbet, man bør give i drikkepenge i det pågældende land. Alternativt kan man via en Find Me-knap bede appen om via GPS at finde frem til det land, hvor man befinder sig, og dermed drikkepenge-procenten. Der er dog mulighed for at afvige fra normen, og man kan bare indtaste den procentdel, som man selv ønsker at give i drikkepenge. Appen regner herefter det samlede beløb ud: regning + drikkepenge, så man ikke behøver at bruge tid og kræfter på at spekulere så meget over det.

Ud over udregninger kan appen også informere én om, hvornår man bør give drikkepenge. For eksempel er det i nogle lande kun på spisesteder, at man bør give drikkepenge, mens at det i andre lande også kan omfatte service fra hotelpersonale, taxakørsel med mere. I nogle lande er det jo slet ikke normalt at give drikkepenge, og nogle steder er det ligefrem en fornærmelse at give drikkepenge. Med denne app, kan man altså undgå uheldige situationer på grund af uvidenhed omkring drikkepenge.

Appen er minimalistisk og simpel, men desværre er der ikke så mange lande med, så den kan kun bruges i begrænset omfang. Forhåbentlig bliver der snart rettet op på det.

Just the Tip er ikke længere tilgængelig i App Store.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.