Er du allerede godt træt af brasilianske sambarytmer og fodbold, så er der masser af alternativer at finde i App Store. Et bud kunne være at gå ombord i den russiske forfatter Lev Tolstojs værker - så kommer vi i hvertfald næppe længere væk fra bølgende hofter og sandstrande. Uden at overdrive mængden af læsesstof kan vi roligt sige, at der er rigeligt - også selvom den danske sommer skulle byde på en regnvejrsdag eller to.

Tolstoj var en russisk forfatter der benytte sit forfatterskab til at gøre op med sine egne privilegier som greve og godsejer. Hans hovedværker, som gjorde ham verdensberømt, er "Krig og Fred" og "Anna Karenina", men derudover han han skrevet en del andre børger og skuespil. Det er rigeligt at gå ombord i, og det er bestemt vigtig og relevant læsning - også i dag 150 år efter hans gennembrud.

Den gode nyhed er, at du hverken behøver frekventere boghandleren eller biblioteket. Det hele ligger klar og venter i App Store - endda ganske gratis - og det samme gør en masse anden klassisk litteratur.