Year Walk er et spil, eller måske snarere en rejse ind i gammel svensk overtro. Umiddelbart ser det ganske hyggeligt ud, dér i vinterlandskabet, men spillet viser tænder og bliver dystert, mystisk og kan også være skræmmende.

Year Walk, eller årsgång på svensk, er en tur man i 1800-tallet kunne foretage i forbindelse med bestemte højtider, i håb om at kunne se ind i fremtiden. Sådan en tur bliver vi inviteret på. Men hvis man støder på nogle af de uhyggelige væsner fra de gamle myter, kan det blive en ubehagelig oplevelse.

I spillet er der opgaver der skal løses, men hvordan de skal løses må man selv finde ud af. Det er meget gådefulgt, og man skal have tålmodighed med spillet og sig selv, da det godt kan være svært at finde ud af, hvad man skal. Man kommer i hvert fald til at skulle bruge hovedet, og man skal trække både på sin logiske sans, sin musikalitet og kreative tankevirksomhed.

På trods af uhyggen er det helt rart med et skandinavisk input og et alternativ til de mange internationale spil. Det er ganske interessant med denne indføring i et andet lands kultur og det giver helt nye perspektiver.

Som en hjælp til forståelsen af Year Walk er der lavet en gratis følge-app: Year Walk Companion, hvor man kan læse om de forskellige myter og historier, som man i det gamle Sverige har troet på. Det kan være en god ide, at læse den først, så man ved lidt om hvad der møder en.

Spillet er på engelsk og det egner sig ikke til børn.

Year Walk kan fås i App Store (link)

Man kan hente Year Walk Companion gratis i App Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.