Nu kommer de første danske tegneserier til iPaden. Det er Gyldendal og Forlaget Fahrenheit der udgiver to af Anders Walters meget anmelderroste albums; "Solas - Opikayana" er første af to bind i fantasy-fortællingen om Solas, der afsluttes med "Det stille angreb".

De to albums har klart internationalt potentiale blandt andet på grund af de tekniske meget flotte tegninger og Gyldendal håber da også på, at iPaden kan være med til at hjælpe Walter og andre danske tegneserietegnere ud over landets grænser: ”Tegneserien som genre egner sig fantastisk til iPad’en. Vi tror, at den digitale tegneserie bliver fremtiden. Det danske bogmarked er lille, det danske tegneseriemarked endnu mindre. Med digitale tegneserie bliver det nu muligt for langt flere forfattere og tegnere at udkomme med flotte og dyre tegneserieproduktioner – også i udlandet,” siger Lasse Horne, redaktør fra Gyldendal Lyd.

Tegneserier kan fastholde drenges læselyst

Man kan læse tegneserierne på traditionel vis eller man kan vælge lyt-og-læs-funktionen, omend historien i de to albums nok ikke henvender sig til de helt små børn. Gyldendal håber da også på, at tegneserier på iPaden kan være med til at skabe interesse for at læse hos børn: ”Tegneserien er et fantastisk medie til at fastholde børns – og især drenges – læselyst. Derfor er det utroligt vigtigt at kunne tilbyde god og spændende litteratur til netop den målgruppe på fremtidens medier. Hvad er sjovest, når du er otte-ti år – en papirbog eller en iPad? Hvor skal de nye læsere komme fra, når de ikke kan finde fedt læsestof på deres foretrukne multimedielegetøj? Derfor er vi utroligt glade for allerede nu at være ude med danske tegneserier til fremtidens læsere,” siger Lasse Horne.

De to tegneserier er på hver 70 sider og prisen er 42 kr per styk. Som et åbningstilbud kan "Solas – Opikayana" fås for 36 kr. Til sammenligning koster de trykte eksemplarer hver 99,50 kr, så der er en god besparelse ved at købe dem til iPaden. Lad os håbe, at rigtig mange vælger at gøre det, så Gyldendal også fremover udgiver danske tegneserier.

Opdatering: Solas er ikke længere tilgængelig i App Store.