Hvis du gerne vil have fat i teksten til et musiknummer, plejer du sikkert at gå ind på en hjemmeside som azlyrics.com eller en af de mange andre, der tilbyder det samme. Der findes en meget nemmere og federe måde at gøre det på.

Du skal bare installere appen MusixMatch på din iPhone og slå dens widget i Meddelelsescenter til. Herefter vil appen automatisk finde sangtekster til den musik du hører i Musik-appen - også Apple Music - så du kan synge med for fuld skrue. Når først det er sat op, behøver du ikke bruge selve appen mere.

Sådan får du automatisk sangtekster til den musik du hører på iPhonen

1. Installer MusixMatch fra App Store (link).

2. Åbn appen og gå gennem de indledende skærmbilleder. Du kan bare skippe dem. Du behøver ikke logge ind, oprette en konto eller noget som helst andet.

3. Luk appen igen.

4. Åbn Meddelelsescenter ved at hive ned fra toppen.

5. Scroll ned i bunden under "I dag" og tryk på "Rediger".

6. Find Musixmatch og tryk på det grønne plus-ikon.

Det var det hele. Når du fremover hører en sang via Musik-appen, kan du bare åbne Meddelelsescenter og her finde sangteksten i takt med at den bliver sunget. Det tager et par sekunder at hente sangteksten. Vær også opmærksom på, at ikke alle sange kan findes. Endnu har jeg dog ikke oplevet ret mange problemer. Der findes også sangtekster til danske sange. Findes en tekst ikke, kan man selv tilføje den og dermed hjælpe andre.

Vil du virkelig være fremme i skoene, så virker Musixmatch også på Apple Watch.

Musixmatch har en masse andre funktioner, som du selvfølgelig også kan bruge, hvis du vil.

God fornøjelse.