Tiny Wings er et genialt spil om timing. Man styrer en lille tyk fugl som ikke rigtigt kan flyve. Til gengæld kan den - med den rette timing - bruge bakkerne i landskabet som afsæt til korte eller lange hop

Når man holder fingeren på skærmen, folder fuglen vingerne ind til kroppen og blive tung. Det gælder så om at time sit tryk rigtigt, så man rammer det rigtige punkt på toppen af bakken og glider ned af den i høj fart. I bunden skal man fjerne fingeren igen lige inden det går opad. Dette får den lille fugl til at flyve højt op i luften. Efter noget tid vil tyngdekraften hive en ned igen, og man skal så igen gøre sig tung og ramme en af bakkerne rigtigt.

Det gælder om at opbygge momentum, så man får mere og mere fart på. Undervejs kan man samle point og udføre de mange små opgaver der er i spillet. Det kune være at få 200 guldmønter i et spil eller at lave tre perfekte hop i træk. Det er disse små opgaver der er drivkraften i spillets gameplay.

Man får blandt andet point ved at lave perfekte hop, jo flere i træk jo flere point. Man kan også indsamle guldmønter som ligger i bunden af dalene mellem bakkerne af og til. De pointindbringende dale er ikke altid lige lette at ramme, men det giver gode point hvis man gør.

Det hele foregår på tid i form af at natten falder på. Er man hurtig nok kan man flyve fra mørket, men kun til en hvis grad. Så selvom spillet i sin opbygning er af endless runner-typen, er det mere små korte spil end et uendeligt løb, der er gang.

Kan klart anbefales

Grafikken er god og inspirerende. Det mest interessante er at det ser anderledes ud fra dag til dag. Så en dag kan bakkerne være røde og grønne, og næste dag gule, lilla eller/og orange. Verdenen indeholder forskellige øer, for enden af hver ø vil en kæmpe bakke transporterer den lille tykke fugl til den næste ø. Hver ø har igen en meget unik farvepalet, og det ser drøngodt ud. Verdenen bliver også produceret tilfældigt en gang om dagen, hvilket vil sige at bakkernes layout ikke er ens hele tiden. Det giver spillet en hel unik følelse, og et udseende man finder tiltrækkende hele tiden. Ikke mindst gier det også nye udfordringer hver dag.

Tiny Wings er et fantastisk vanedannende spil. Det er uhyre simpelt, og utroligt sjovt at spille. Jeg vender igen og igen tilbage til det for at se om jeg ikke kan slå min sidste high-score og bare komme lidt længere.

Tiny Wings kan købes i App Store for 8 kroner (link).

For nylig faldt jeg over Tiny Wings efter ikke at have spillet det eller skænket det en tanke i mere end fem år. Jeg mindedes det dog med glæde, så jeg ville lige prøve det igen en enkelt gang. Lad mig bare sige at den ene enkelte gangs blev til mange. Spiller holder endnu - og opdateres også jævnligt. Jeg så til min store glæde, at der var kommet en helt ny måde at spille på. Derfor fortjener Tiny Wings at blive fremhævet endnu engang som en del af ON X's tema om fede retrospil.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.