DM1 er en trommemaskine til Mac. Sidste år vandt iPad-udgaven af DM1 fortjent Apples Design Award.

DM1 er et super lækkert program, der gør det nemt at lave fede beats. Man indsætter ganske enkelt bare de forskellige trommelyde på en tidslinje af eksempelvis 4 eller 8 takter, der så gentages igen og igen. En sådan enhed kaldes et mønster. Man kan lave op til 25 forskellige mønstre, som på en overordnet tidslinje kan kombineres til et decideret nummer. Det vil sige, at man eksempelvis kan afspille "mønster 1" fire gange efter fulgt af "mønster 2" tre gange og så videre. På den måde kan man lave alle mulige variationer og fills.

DM1 inkluderer 86 forskellige sæt, der spænder meget vidt, og er det ikke nok, kan man lave sine egne sæt.

Ikke kun for sjov

Midi-understøttelse og import/eksport af numre vidner dog om at DM1 ikke bare er et stykke legetøj, men kan bruges i seriøse produktioner. Man får således også adgang til en lang række mikserværktøjer, der kan bruges til at justere stort set hvilken som helst parameter, så man kan få lyden helt som man vil have det.

Professionelle folk har selvfølgelig allerede deres værktøjer på plads, og bruger givetvis noget mere avanceret, der kan snakke sammen med resten af produktionssystemet, men for alle os andre wannabes er DM1 et fantastisk sjovt og nemt værktøj til at lave svedige beats med.

Alle platforme spiller sammen

Tidligere har jeg flittigt brugt iPhonen-versionen, der er genial at kunne have med overalt. En version på en stor iMac er dog så tiltalende, at jeg også har investeret i den. Heldigvis kan ens kreatiner deles mellem forskellige enheder. Så bare fordi man allerede har en version til iOS, skal man ikke afholde sig fra at tjekke Mac-versionen ud.Noget Apple også er enige i, da DM1 lige nu er Editors Choice i Mac App Store.

DM1 kan købes for 32 kr i Mac App Store (link)

DM1 kan også fås til iPad (link) og iPhone (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.