Apple Watch som spil-platform er ikke - og bliver det næppe heller nogensinde - en kæmpe stor ting. Ganske enkelt fordi uret har nogle naturlige begrænsinger blandt i form af størrelse og ydelse. Men lige som iPhone i sin tid blev stor på sine egne præmisser - her var det den revolutionerende touch-grænseflade der var drivkraften for mange nyskabende spil - har Apple Watch sin berettigelse. Det gælder blandt andet nærheden og tilgængeligheden samt den digitale krone. Ind til nu er det bare meget få spil - og apps i det hele taget - der har udnyttet Apple Watch's særlige muligheder. I det store hele er apps til Apple Watch ofte bare fjernkontrol af iPhone-apps. Det kan såmænd også være fint nok, men det er nu sjovere når udviklere for alvor begynder at udnytte Apple Watch kreativt.

Et ganske godt eksempel på dette er spillet "Break this safe". Som navnet siger handler det om at man skal åbne et pengeskab. På bedste Egon Olsen-maner skal man bryde pengeskabets kodelås ved at køre drejeskiven frem og tilbage. Til dette udnytter man Apple Watch's digitale krone, hvorfor man får en helt anden følelse end hvis man gjorde det med en finger på skærmen. Når man kommer tæt på den rigtige kombination vibrerer uret, så man ved at man nu skal finjustere. Når man rammer helt rigtigt kommer der en lidt kraftigere vibration. Så trykker man på skærmen og skal finde det næste korrekte punkt på skiven. Når det er gjort tre gange er skabet åbnet og man får sin tid. Jo hurtigere man kan klare det, desto bedre er det selvfølgelig. Man har under alle omstændigheder maksimalt 30 sekunder til sit forsøg. Helt nemt er det ikke, men efter lidt øvelse får man fingerspitzengefüh nok til at man klarer den.

Mere er der sådan set ikke i det. Det er ikke et spil der vil gå over i historien, men det fortjener alligevel ros for netop at udnytte Apple Watch på dets egne præmisser og levere noget, man ikke på samme måde ville kunne gøre på sin iPhone, der jo mangler den digitale krone. Det er ganske godt fundet på. Det er dog også tydeligt at urets begrænsede processorkraft har sine begrænsninger.

Appen er gratis, så der er intet at tabe ved at give den et skud. Synes man om spillet, kan man donere en skilling til udvikleren direkte i appen. Du kan læse om baggrunden for udviklingen af spillet (der ikke har været helt nemt) på breakthissafe.com

Hent Break this safe i App Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer