I weekenden har jeg slået rigtigt mange mennesker ihjel. Ikke bare nogle få hundreder, men rigtig, rigtigt mange. Faktisk hele jordens befolkning - flere gange. Og jeg må indrømme at det har været ret sjovt. Nej, faktisk var det en lille smule vemodigt, da den sidste person i verden, en grønlænder, måtte bukke under. Jeg overvejede et kort øjeblik at lave staklen leve, men på den anden side, så var det jo kun et spil.

Det er selvfølgelig foregået på iPaden og spillet hedder Plague Inc. I Plague Inc gælder det om at inficere jorden med en dødelig mikroorganisme eller virus, og udrydde alle mennesker. Man starter med en enkelt smittet og ved at udvikle sin bakterie eller virus, skal man få den til at sprede sig. Folk skal blive syge, og folk skal dø. Det finder de sig selvfølgelig ikke i frivilligt. Læger arbejder på en kur, og der bliver taget forskellige skridt til at bremse udviklingen af sygdommen som for eksempel at lukke lufthavne og landegrænser.

Spillet handler om strategi, og det er ikke så nemt, som det måske lyder til. Man skal eksempelvis ikke gøre sin bakterie så dødelig, at den når at slå alle de syge ihjel inden de får smittet alle de raske. Man skal også tage stilling til hvilke lande man vi inficere først, da sygdommen ikke spreder sig på samme på til alle lande. Undervejs i spillet kan man optjene DNA-point og ekstra gener til brug for udvikligen af ens bakterie.

Der er forskellige "levels" i spillet. Det kræver eksempelvis forskellig strategi at bruge en prion frem for en bakterie. Derfor er der mere genspilsværdi i Plague Inc end man skulle tro.

Plague Inc vinder på at man ser det fra den anden side af, og kan bestemt anbefales, hvis man ikke har noget i mod at udrydde menneskeheden.

Plague Inc. er iOS-unversel og kan købes i App Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer