Nu er et af historiens mest succesfulde brætspil, Settlers of Catan, fra 1995 endelig kommet i en version til iPhonen. Settlers of Catan er blevet kaldt brætspillenes “killer app”. Det siger en del om populariteten af dette spil og det er da også solgt i over 15 millioner eksemplarer og oversat til 30 sprog.

Tidligere har iPhoneguide anmeldt Settlers-klonen Kolonists til 5 stjerner, så det bliver spændende at se om originalen er endnu bedre. Kolonists kan, af ukendte årsager, ikke længere fås i App Store, så Settlers of Catan vil uden tvivl udfylde et hul i markedet. Også for mig personligt. Jeg var en af de heldige der nåede at købe Kolonist, men jeg har spillet det så mange gange at spillet nu crasher fordi jeg har samlet for mange point. Kun ved at slette spillet og installere det igen, kan jeg undgå det crasher - lige indtil jeg får for mange point igen.

I modsætning til Kolonist, følger Settlers of Catan brætspillets originale regler, hvor udbetalingen af råstofudbytte afgøres med et terningeslag. Om dette er godt i forhold til Kolonist regel, som jeg har vænnet mig til gennem omkring 300 spil, vender jeg tilbage til i en kommende anmeldelse af spillet.

Settlers of Catan kan fås i App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.