Der sker noget inden for den danske mediebranche for tiden. Seneste skud på stammen er Politiken, som netop har gjort det muligt at læse Politiken på iPaden. Der er ikke tale om noget ny smart app med lækker design og gode funktioner - der er alene tale om en 100% kopi af dagens papirudgave. Den opdateres med andre ord heller ikke i løbet af dagen.

Ifølge Politiken er fordele sammenlignet med den traditionelle avis, at man kan få den allerede klokke 4.30 om morgenen, at man kan søge i indholdet samt at den er tilgængelig i hele verden. Det er selvfølgelig indiskutabelt, men alligevel sidder jeg tilbage med en følelse af, at det heller ikke er sådan avisen skal overføres til iPaden. Tidlige har jeg anmeldt Politiken til iPhonen med blandede følelser: Anmeldelse: Politiken Nyheder. Politikens nye tiltag er nok først og fremmest rettet mod folk, der i dag læser den trykte avis og ikke folk der primært læser på Politikens hjemmeside.

Prisen for herligheden bliver nemlig, og hold nu fast: 18 kr. Ikke om måneden, ikke om ugen, men om dagen! Man kan også købe den i abonnement til 275 kr for en måned, hvilket halverer prisen per dag. Det er godt nok nogle helt andre priser end vi har været vandt til (eller måske snarere; har set frem til) for digitalt indhold. Det er selvfølgelig billigere end den trykte udgave af Politiken, som jo nok er det bedste at sammenligne med. Men også her virker der en anelse for dyrt. Berlingskes e-avis koster til sammenligning eksempelvis 13 kr om dagen eller 198 kr for en måned. Til gengæld kant folk der abonnerer på Politkens trykte avis i forvejen, få e-udgaven med i købet gratis.

Du kan hente Politiken eAvisen i App Store.