På Apples presseevent i sidste uge viste Niantic - udviklerne af den populære Pokemon GO-app - en speciel udgave af Pokemon GO til Apple Watch. En af fordelene ved at få PokeMon GO på ens ur er, at alle de skridt man tager i løbet af dagen tæller med når der skal udklækkes æg.

Det vigtigste først: Hvornår kommer Pokemon go til Apple Watch? Niantic har ikke meldt en eksakt dato ud, men sagde blot at det ville komme "sidst i 2016". Et bud kunne være sidst i oktober eller starten af november.

Hvilke udgaver af Apple Watch understøttes? Igen er der ikke meldt noget ud, men mit gæt er at der understøtter alle modeller - også dem uden GPS. På eventet fremgik det at Pokemon GO spiller sammen med Apples fitness-tracker. Denne virker uden GPS, så det antager jeg at PokemonGO også vil gøre. Umiddelbart er der ingen af de funktioner, der blev vist frem, der kræver GPS for at virke. Men som sagt er det kun et gæt. Hvis du anskaffer et Apple Watch udelukkende for at kunne spille Pokemon GO, så vent på at kravene bliver offentliggjort.

Hvilke funktioner kan bruges i PokemonGO på Apple Watch?

- Tracke udklækningen af æg. Du vi kunne se hvor langt du mangler at gå for at klække dine æg. Når et æg klækker, vil du kunne se hvad der kommer ud af det.

- Oversigt. Du vil kunne se hvilket level du er på, samt hvor mange XP du mangler for at stige til næste level. Nye achievements du får, vil poppe op på uret.

- Tracke Pokemons. På uret vil du kunne se Pokemons i nærheden, samt få notifikationer når du kommer i nærhden af en Pokemon. Du skal dog stadig bruge telefonen for at fange den.

- Bruge PokeStops. Du vil kunne samle items direkte på Apple Watch.

Den store spørgsmål er, hvad det koster på batteritiden. Kun tiden vil vise det, men erfaringerne fra iPhonen siger, at det nok er en del.