Twitter har lanceret en app beregnet til live video-streamning direkte fra iPhonen. Appen hedder Periscope, og er baseret på virksomheden af samme navn, som Twitter købte tidligere på året.

Når man logger ind i appen med sin Twitter-konto, kan man se igangværende live-streams eller genspille video fra de seneste 24 timer. Dem der lægger videoerne op kan dog vælge, at de kun skal kunne ses direkte. Man kan selvfølgelig også selv streame en video.

Periscope kan godt gå hen og blive rigtigt stort. Twitter er meget brugt i situationer, hvor de traditionelle medier ikke er hurtige nok - eller censureret - og med Periscope kan der nu også komme billeder på. Ikke at det ikke er set før, men Periscope virker til at have ramt det helt rigtige, og vil hurtigt nå en kritisk masse. Der er selvfølgelig også den mulighed, at det ender i kaos og ligegyldige videoer - specielt her i starten, hvor folk bare skal teste det.

Specielt muligheden for at gense videoer, skiller Twitter ud fra de største konkurrenter, der typisk kun tilbyder live-streams. Ud over bare at se videoer, er der nogle sociale-funktioner i appen, såsom mulighed for at sende hjerter afsted. Mængden af hjerter afgør hvor højt op på listen den enkelte video kommer.

Selvom Twitter står bag Periscope, og man logger ind med samme konto, vil de to apps være helt adskilte, og levere hver deres brugeroplevelse.

Periscope kan hentes i App Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.