For en uges tid siden lancerede Nets deres bud på en mobilversion af Dankortet. Det er sket i form af en app, der dog stadig er i beta.

Med appen "Dankort app" kan du lægge dit Dankort ind på din iPhone og begynde at betale med telefonen i butikkerne. Sådan lyder meldingen fra Nets i hvert fald. Jeg har ikke selv kunnet får det til at virke i praksis.

For at tilknytte et Dankort skal man logge ind i appen med NemID. Herefter oprettes der en virtuel udgave af kortet i appen. Appen opbevarer ikke oplysninger om det fysiske kort. I stedet gemmes en såkaldt token, som kun Nets kan oversætte til det tilknyttede fysiske kort. Det er i princippet det samme der sker i Apple Pay. Ens rigtige kortoplysninger er altså afskåret fra appen og derfor helt sikre.

Når først du har oprettet kortet i appen, betaler du i butikkerne ved at holde telefonen hen til terminalen eller ved at scanne en QR-kode på terminalen. Herefter bliver transaktionen behandlet på samme måde som normale Dankort-transaktioner.

Ikke alle butikker er klar endnu

Det er endnu ikke alle butikker der er klar til det virtuelle Dankort. Det kræver nemlig en udvidelse til de eksisterende terminaler, da kommunikationen foregår via Bluetooth. Indtil videre er udstyret installeret på 10.000 terminaler i cirka 1.300 butikker.

Dansk Supermarkeds butikker skulle være klar, men som nævnt har jeg ikke selv haft held til at få det til at virke endnu. Det er lige før jeg vil sige, at det også kan være godt det samme, for processen virker unødigt kompliceret og langsom sammenlignet med at bruge det normale Dankort trådløst. Det er selvfølgelig fint i en situation, hvor man har glemt sin pung, men ellers er det noget af en tidsrøver. Blandt andet fordi appen skal være åben, når man betaler. Efter planen vil dette dog til sommer blive ændret, så man kan betale uden at åbne appen. En anden underlig ting er at betalingen kræver netadgang på iPhonen. Er der ikke dækning i butikken, kan man glemme alt om at få det til at virke.

Dankort-appen er lige nu kun ude til iOS, men ifølge Nets vil en Android-version blive lanceret inden for kort tid.

Du kan hente appen gratis i App Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.