Nogle af de universelle genveje på computere er dem, der bruges til "kopier og indsæt". På mac er der cmd+c og cmd+v, mens cmd de fleste andre steder er erstattet af ctrl. En relateret genvej er cmd+x, der klipper, det vil sige kopierer og sletter i en omgang. Disse genveje virker stort set alle steder, hvor man kan kopiere og indsætte ting, det være sig tekst, musik etc. Det gælder også filer i Finder, hvor man kan kopiere og indsætte helt som forventet. På Mac kan man dog ikke klippe en fil, som man kan på Windows. cmd+x virker med andre ord ikke i finder. Her er man nødt til at kopiere, indsætte og vende tilbage til den oprindelige fil og slette den bagefter. På den måde undgår man i hvert fald, at en fil forsvinder, fordi man glemmer at indsætte den igen, efter man har klippet den (eller fordi noget bare går galt), men er man vant til kunne klippe, vil det givetvis føles ret irriterende.

Heldigvis findes der råd for dette. Ved at installere programmet moveAddict, får man nemlig mulighed for at benytte cmd+x i Finder. Programmet skal bare installeres og så virker funktionen, man kan endda vælge en anden genvejstast, hvis man ønsker det. Derudover får man en mere avanceret mulighed for at flette mapper sammen, hvis man indsætter en mappe med samme navn, som en, der allerede eksisterer.

Appen findes ikke længere i App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.