Navigon er en af de store producenter af udstyr og software til GPS-navigationer i biler. De var et af de første store selskaber, der lancerede en rigtig navigationsapp til iPhonen, så man slap for at investere i dedikeret hardware. Faktisk er Navigon gået hele vejen, og har mig bekendt helt droppet produktionen af dedikeret GPS-hardware. I stedet satser de udelukkende software til smartphones og tablet. Det kan mærkes i deres gennemførte produkt, at de kun skal koncentrere sig om en ting, og ikke har modstridende interesser ved at konkurrere med sig selv. Navigon ejes dog af Garmin, der stadig sælger GPS-hardware.

Da navigeringen som sagt kører på iPhonen - med mindre man da har en bil, der understøtter CarPlay - er det vigtigt med en god holder til iPhonen. Navigon sælger selv forskellige tilbehør, men i princippet kan man bruge en hvilken som helst holder, da den jo ikke skal snakke direkte sammen med softwaren. Sørg også for et stik, så iPhonen kan lade mens du bruger den til navigation. Det er dumt at iPhonen løber tør for strøm på vej til moster Karen.

Navigon er en af de bedste navigations-apps til iPhonen

En af fordelene ved at bruge en løsning som Navigon er at den virker off-line. Det vi sige, at kortede bliver hentet engang for alle, og ikke skal hentes mens man kører. Alene det kan være grund nok til at købe appen. En tur ned gennem Europa med dyre roamingtakster bliver hurtigt meget dyrere.

Prisen for den nordiske app er i skrivende stund 309 kroner, mens Europa-udgaven koster 599 kroner. Navigons priser svinger dog generelt en hel del. Dertil skal lægges forskellige in app-løb, hvis man vil have ekstra funktionalitet. Det kunne være live traffic eller 3D Panorama view. Uanset hvad man vælger er det mange penge, men jo stadig billigere end en dedikeret løsning med egen hardware, som mange bruger. Det er også nogenlunde samme niveau konkurrenter som TomTom ligger på. Der er dog ingen tvivl om, at bruger man kun sjældent navigering, er der ingen grund til at investere i Navigon. Det er beregnet til folk, der ofte er på farten, og skal have tingene gjort effektivt.

Valuta for skillingerne

Selve appen fungerer som man forventer. Der er styr på tingene. Søgningen efter adresser og POI (interessante steder) synes jeg er unødvendigt omstændigt. Men når først appen er i gang med at gøre sit arbejde - at vise en vej - går det rigtig godt. Kører man forkert er appen ret hurtig til at få en på sporet igen. Der er i virkeligheden ikke så meget at sige. Jeg synes det er tydeligt, at Navigon har mange års erfaring branchen.

Personligt synes jeg, at appen er helt på højde med TomToms løsning. Hvad man foretrækker er smag og behag. Jeg synes i hvert fald ikke, at man kan sige at den ene er bedre end den anden. Skal man skæve lidt til prisen, er Navigon selvfølgelig en kende pricey i forhold til hvad vi er vant til. Der er dog fuld valuta for skillingerne. Tidligere havde Navigon ry for at være dyre, men efter at de har sat prisen ned på den nordiske udgave, passer pengene bedre. Og igen er pengene hurtigt tjent hjem, hvis du eksempelvis skal på ferie eller er afhængig af kørsel i dit arbejde. Prisen opvejes også af, at Navigon hyppigt kommer med opdateringer og forbedringer til appen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.