Micrsoft annoncerede i går aftes at Office nu er tilgængelig på iPaden. Det drejer sig om de tre velkendte programmer Word, Excel og PowerPoint. De tre apps er som udgangspunkt gratis, men giver så også kun mulighed for at læse dokumenter. Vil man også kunne arbejde i sine dokumenter kræver det et abonnement, der koster 749 kroner om året via in app-køb. Er man allerede abonnent hos Microsoft kan man tilføje sin iPad som en af ens enheder og derved slippe for at betale yderligere.

Office til iPaden inkluderer også adgang til Microsofts lager i skyen, OneDrive, så man har adgang til ens dokumenter uanset hvilken enhed man arbejder på.

Office til iPad har været længe ventet. Fraværet på platformen har kostet Microsoft milliarder af dollars om året og spørgsmålet er om det sker for sent, fordi en hel generation af unge tablet-brugere for længst har fundet andre alternativer. Det kunne være Apples egne kontor-apps, der er gratis (helt gratis) for alle ny iPad-brugere eller en af de mange andre alternativer der er opstået. Her kommer prisen nok til at være en væsentlig forhindring for Office popularitet - i hvert fald uden for erhvervslivet.

Office kan hentes gratis i App Store:

- Word (link)
- Excel (link)
- PowerPoint (link)

Scroll ned for at se kommentarer