Af uvisse årsager er en app der gør det muligt at slå BlueTooth til eller fra med et enkelt klik sluppet gennem Apples nåleøje og dukket op i App Store, hvor man kan købe den for 6 kroner.

Det virker på den måde, at hver gang man åbner appen, så ændrer den status for BlueTooth. Er det slået til, slår den det fra - er det slået fra, slår den det til. Man kan altså have ikonet liggende på sin hjemmeskærm og bruge det som en slags on/off knap for BlueTooth. Det er en funktion mange savner, da Apple har valgt at gemme BlueTooth-indstillingerne godt væk i Indstillinger. Det er der selvfølgelig en grund til, og det er, at hvis man benytter BlueTooth jævnligt, så kan man lige så godt bare lade det være tændt hele tiden, på samme måde som med WiFi. Det er ikke noget der koster ret meget på batteritiden - et par procent om dagen. I praksis er der altså ingen grund til, at slå hverken BlueTooth eller Wifi til eller fra hele tiden.

Det pudsige er, at Apples retningslinjer for iOS forbyder dette. Så hvordan det overhovedet er kommet gennem Apples kontrol, er lidt af en gåde. Appen er godt nok forsøgt camoufleret som et chatprogram, men både ikonet og beskrivelzen i App Store fortæller tydeligt, hvad pointen med appen er.

Et er i hvert fald sikkert, så snart Apple opdager brøleren, så forsvinder appen igen, så det gælder nok om at være hurtig, hvis man vil sikre sig denne funktionalitet.

For fuldstændighedens skyld skal det nævnes, at man kan få samme funktionalitet, det vil sige direkte adgang til BlueTooth-indstillingerne hvis man jailbreaker sin iPhone, men det er en helt anden historie.

Appen findes ikke længere i App Store. Til gengæld kan man klare det samme direkte i iOS's Kontrolcenter. Se hvordan du gør det her: Guide: Sådan bruger du Kontrolcenter i iOS 10 på din iPhone

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.