En af de ting mange ønsker sig på iOS er en samlet tilgang til filsystemet, som man kender det fra rigtige computere, først og fremmest fordi det letter utroligt mange opgaver, at kunne tilgå en fil direkte. Det kan appen i denne omtale ikke direkte levere, men den kan i hvert fald levere et samlet overblik, og noget der minder om den Finder, vi kender fra Mac. På Windows hedder det vist Stifinder.

Der findes allerede flere apps i App Store, der kan det samme, men denne skiller sig alligevel ud med en gennemarbejdet brugergrænseflade.

I File Browser, som appen hedder, kan man få overblik over de fotografier, film, musik og bøger man har liggende på sin enhed, og man kan også gemme sine dokumenter her.

Når man åbner en fil, åbner den direkte i Files og altså ikke den "rigtige" app, men normalt bruger. Files har således sin egen musikafspiller, dokumentviser og så videre. I alt understøttes 35 forskellige formater inklusive Word, PowerPoint, Excel, iWork etc. Files kan også åbne og lave zip-filer.

Man kan integrere File Browser med Dropbox, Google Cloud etc. og på den måde også få disse filer med i oversigten.

File Browser kan hentes i App Store til iPhone og iPad (link)