Her på iPhoneguide har vi efterhånden set en del eksempler på kreativ udnyttelse af iPhonen. Apps, hvor der bliver tænkt ud af boksen. Det kunne være appen, der kan målepulsen ved at man holder fingeren over kameret (fordi lysgennemstrømningen ændrer sig i takt med pulsen). Det kunne også være appen der via bevægelsessensorerne kan måle, hvornår man sover dybt og let, og derfor kan vække en på det rigtige tidspunkt. At der så ikke altid er overensstemmelse mellem teori og praksis bekymrer vi os ikke om her. Bare det at man får ideen giver et plus i bogen.

Seneste skud på den stamme er "Meal Snap - Calorie Counting Magic". Her kan man tage et billede af sin mad, hvorefter appen analyserer hvad man spiser, og beregner energiindholdet. Det lyder måske som endnu en aprilsnar, men det er faktisk ikke så umuligt som det lyder. Med den rette billedanalysering, burde det kunne lade sig gøre at identificere enkle ting som et æble eller en banan, et kiks eller en Pepsi. Derved burde man også kunne få, om ikke en præcis gengivelse, så i hvert fald et overslag over energiindholdet. Selvom der er forskel på størrelsen af æbler eller et glas mælk, så bliver et gæt nok ikke helt ved siden af,

Problemet er ved rigtige retter, hvor maden er sammensat af forskellige ting. Det kunne være pasta med en eller anden sauce til. Her kan man nok næppe forvente, at man ud fra et billede kan identificere om det er kylling, tun eller svinekød man spiser. Ejheller mængden af mad. Dermed kan energiindholdet selvfølgelig ikke beregnes. Eller hvad med et stykke kage? Det kan jo være lavet på mange forskellige måder.

Man skal nok ikke forvente, at få andet et en groft overslag, men ideen er så god, at den alligevel er værd at anbefale.

Opdatering: Appen fås ikke længere i App Store.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.