Mac og Blu-ray er normalt ikke to ord, man hører i samme sætning. Apple understøtter nemlig ikke officielt BLu-ray-mediet. Apples tidligere chef, Steve Jobs, har ved en tidligere lejlighed udtalt, at det var alt for besværligt at licensere.

Man kan dog sagtens fo Mac og Blu-ray til at fungere sammen. Man skal bare anskaffe sig et eksternt drev fra en af de mange producenter af Mac-kompatible Blu-ray-drev.

At få adgang til at læse data fra disken er normalt ligetil. Vil man afspille film, så vil man hurtigt opdage, at Apples egne programmer ikke kan klare det. Igen skal man vende sig mod en tredjeparts-producent.

Macgo's Blu-ray Player sørger for filmoplevelsen

Det mest kendte, og vel i grunden også eneste, er Macgo's Blu-ray Player, der kan købes på tilbud for omkring $40, hvis man er hurtig - ellers er prisen $60. Man har også mulighed for at teste det gratis, inden man beslutter sig for at købe.

Programmet fungerer rigtigt godt i den seneste version, efter at det tidligere har haft et lidt blakket ry. Afspilleren har flere smarte funktioner, såsom at kunne streame Blu-ray-film til ens iOS-enheder omend man nok ikke skal forvente, at det fungerer lige godt hele tiden. Man skal først og fremmest investere i Blu-ray Player, for at kunne afspille Blu-ray film på sin Mac - som så selvfølgelig godt kan være tilsluttet et TV.

Kopisikring kræver netforbindelse

Når man bruger programmet, skal man være opmærksom på, at det kræver netforbindelse, hver gang man putter en ny skive i afspilleren. Dette skyldes den kopibeskyttelse, der er bygget ind i skiverne. Dette skal dog kun gøres én gang for hver skive, og da de fleste alligevel er online hele tiden, er det ikke noget reelt problem

Du kan hente og købe Blu-ray Player her: www.macblurayplayer.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.