Her til eftermiddag har Apple åbnet App Store til Mac. Dem der har en iPhone, en iPod touch eller en iPad er allerede bekendt med, hvad App Store er. For dem der ikke kender til det, er App Store en online butik, hvor man kan købe programmer til sin mac. Det er der sådan set ikke noget revolutionerende i, det har man kunnet længe forskellige steder på nettet. Det nye er, at det er Apple der styrer foretagendet og at det er uhyggeligt nemt at købe programmerne. Købet foregår nemlig via ens iTunes-konto, så man skal ikke engang have kreditkortet op ad lommen. En enkelt klik, så har man hentet og installeret programmet. Aldrig har det været nemmere at installere programmer på en computer.

Mac App Store er ordnet i kategorier som spil, produktivitet, musik etc, men man kan også bruge en søgefunktion. Alle programmer har en side med beskrivelse og screenshots og man kan også læse anmeldelser fra andre brugere. En smart funkton ved Mac App Store er, at den holder styr på ens programmer og fortæller en, når der er opdateringer til dem. Hvis man allerede har installeret nogle af de programmer der er i Mac App Store, det kunne væde Pages eller Numbers, bliver de automatisk genkendt i butikken, så man fremover kan få opdateringer den vej. I hvert fald i teorien, det er ikke alle der har haft lige stor succes med dette.

Når man har købt et program kan man installere det, på alle de computere man bruger, man kan endda hente dem igen uden beregning hvis man har fået ny computer, hvis computeren er blevet formateret etc.

Mac App Store kommer som en opdatering til styresystemet Snow Leopard. Man skal bare åbne Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen, vælge Softwareopdatering og følge instruktionerne til at hente den nyeste Mac OS X-opdatering, som indeholder Mac App Store.

Man kan læse med om Mac App Store hos Apple.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.