Clixxie fotobog, der egentlig har den noget lange titel: "Fotobog: Udskriv en fotobog direkte fra din iPhone og iPad med clixxie photobook", er en app hvor man kan lave sin egen fotobog, som bliver printet og leveret. Det kan være en god måde at have sine ferier komprimeret på, eller som en gave til bedsteforældrene hvor deres børnebørn er foreviget.

Det er rimeligt nemt at gå til. Man tager udgangspunkt i sit fotobibliotek, og markerer dér de billeder, som man ønsker skal indgå i fotobogen. Først skal man dog vælge størrelsen på albummet. Det kan enten være den store fotobog på 18,8 x 14,5 cm eller den lille på 13 x 10 cm. Man vælger dernæst om der skal være billeder på hver side, så man får 30 billeder (15,50 € for den store og 13,50 € for den lille) eller blot på hver anden side, så man kun har 15 billeder (9,50 € for den store og 7,50 € for den lille). Forsendelse på et par euro kommer oveni.

Når man har valgt billederne kan man redigere en smule og flytte rundt på rækkefølgen. Man skal huske, at det første billede kommer til at udgøre forsiden. Så skal der titel og eventuelt en efterskrift på, og så kan man se det igennem for at være sikker på, at det ser ud som det burde.

Til sidst skal man bestille fotobogen, som ankommer til den ønskede adresse efter noget tid. Jeg har bestilt en, men har endnu ikke modtaget den,og kan derfor ikke sige noget om kvaliteten. Jeg vender tilbage, når bogen er ankommet.

Fotobog: Udskriv en fotobog direkte fra din iPhone og iPad med clixxie photobook er iOS-universel, er gratis og kan hentes i App Store (link)

I samarbejde med PriceRunner