Wombi Detective - et detektiv spil for børn er, som titlen antyder, et spil til børn, hvor de stifter bekendtskab med detektivarbejde. Spillet er rimeligt simpelt og det egner sig mest til børn i alderen 4 til 8 år.

Man fungerer som detektiven, uglen Walter MacSneak. Spillet er inddelt i fire dele, der gentager sig hver gang man starter på en ny omgang opklaring, blot med nye stjålne genstande, gerningsmænd og findesteder.

Når telefonen ringer på kontoret skal man tage den. Et eller andet dyr forklarer på volapyk, at det har fået stjålet en genstand. Man skal så spørge ind til tre ting omkring gerningsmanden: Øjenfarve, hovedbeklædning og højde. Når man er blevet oplyst om disse ting, skal man til en konfrontation, hvor man via de tre oplysninger kan pejle sig frem til, hvem af de fem forskellige dyr, der må være gerningsmanden. Dernæst skal man hen til det sted, hvor man har fundet frem til, at den stjålne genstand befinder sig. Her skal man eksempelvis flytte rundt på nogle ting, for at finde den stjålne genstand. Til sidst skal man sætte et stempel på sagen, når den er afsluttet.

Det er dejligt simpelt, børnevenligt og uskyldigt, men pakket ind i flot grafik, så det er spændende at kaste sig ud i. Spillet er intuitivt, og kommunikationen foregår via billeder og lyde, så alle børn uanset modersmål, kan være med.

Opdatering: Wombi Detective er desværre ikke længere tilgængelige i den danske App Store.