Krak har lanceret Krak til Søs HD med gratis elektroniske søkort over de danske såvel som de norske og svenske farvande. Søkortene har alle de vigtigste markeringer som havdybde, sejlrender og bøjer, men er ikke detaljerede nok til egentlig navigation.

Planlægningsværktøj med mange nyttige funktioner

Kortene er mere tænkt som et overskueligt planlægningsværktøj, så fritidssejlere kan planlægge turen hjemmefra - eller på ferie uden at skulle have de store rigtige søkort frem. Ud over selve søkortet tilbyder appen en række nyttige funktioner til søgning efter for eksempel havne, øer, overnatning og indkøbsmuligheder i nærheden af sejlerens position. Appen indeholder også vejroplysninger samt triptæller og fartmålet etc.

”Danmark har en lang historie som søfartsnation, og derfor er vi stolte af, at vi nu kan vise vejen for danskerne til vands såvel som til lands. Søkortet er ikke så detaljeret, at det kan bruges til egentlig navigation, men det er ideelt til at skabe sig et overblik, måle afstandene i sømil og at planlægge ruten for alle, der dyrker lystsejlads,” siger Pernille Trolle Brøgaard, produktchef hos Eniro Danmark A/S, der står bag Krak.

Opdatering: Søkortene er ike længere tilgængelige i App Store.