En af de nye funktioner i den kommende iOS 8-opdatering er en Time Lapse-mode i kameraet. Time lapse er en teknik, hvor man tager billeder i for eksempelvis 10 sekunders intervaller og sætter dem sammen til en film. Derved speedes tingene op, og time lapse er derfor det modsatte af slowmotion.

Der er dog ingen grund til at vente på iOS 8, hvis du vil i gang med time lapse-fotografering. I stedet kan du hente appen Time Lapse!, der fungerer på både iPhone og iPad, for 13 kroner i App Store.

Pengene er godt givet ud, da appen er bedre end den indbyggede funktion i iOS 8. I hvert fald som den ser ud i betaudgaverne af iOS 8. Blandt andet fordi man selv kan vælge intervallet mellem billederne, hvilket man ikke kan i Apples implementering. Dette er ikke uvæsentligt. Der er nemlig forskel på hvor hurtigt eksempelvis skyer bevæger sig og hvor hurtigt en plante springer ud. Hos Apple er intervallerne altid 10 sekunder mens man i Time Lapse! eksempelvis kan vælge 0,5 sekund eller 60 sekunder.

En anden forskel er, at man hele tiden har adgang til et preview af hvad man har fanget indtil nu. Derudover kan man ikke bruge blitz i Apples udgave.

Der er ingen tivlv om at time lapse-videoer bliver det nye sort, når iOS 8 rammer offentligheden om et par måneder. Men hvorfor dog ikke komme i gang allerede nu (inden det hænger folk ud af halsen). Specielt når du med Time Lapse! får noget der er meget bedre end hvad Apple tilbyder som standard.

Time Lapse! kan hentes for 13 kr i App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.