Apple har opdateret deres to fotoredigeringsprogrammer iPhoto og Aperture, der er henvendt til den almindelige bruger henholdsvis den mere krævende eller professionelle bruger. Opdateringerne indeholder understøttelse af den nye Retina MacBook Pro, men har også et par andre meget interessante nyheder.

Delt fotobibliotek

Den klart vigtigste nyhed er, at iPhoto og Aperture nu kan dels om det samme ene fotobibliotek. Bruger med begge programmer installeret, har tidligere været nødt til at have alle fotos i to udgaver, et til hvert program. Skulle man overføre fotos fra det ene til det andet, skulle det ske ved at eksportere det i det ene program og importere det i det andet. En ufleksibel løsning, der også fylder godt op på harddisken.

Med de to opdateringer forenes fotobiblioteket på tværs af de to programmer. Dette gælder også funktioner om Ansigter, Steder, lysbilledshows etc.

Specielt Aperture har fået mange nye funktioner

Derudover har især Aperture fået en lang række nye og forbedrede funktioner. Der er ikke bare tale om en vedligeholdelsesopdatering, men en større overhaling med mange nyheder.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.