Mange gigtramte tager naturprodukter i håb om at det kan afhjælpe eller lindre smerterne fra gigten. Det kunne være MSM-kosttilskud, glucosamin eller lignende. Jeg har fundet lidt info om MSM kosttilskud her (kemisk navn: Methyl-Sulfonyl-Methan) og andre af de mere gængse naturprodukter er beskrevet i denne artikel. Nogle kosttilskud er testet, mens andre ikke er dokumenteret. Man må derfor prøve sig lidt frem, eventuelt i samråd med sin læge, om hvad der virker for en selv.

Her kan man med fordel gøre brug af en nyudviklet en app til iPhone, Rheumabuddy, som kan hjælpe folk med gigt. Rheumabuddy kan agere substitut for gigtpatienters reumatolog i hverdagen ved at tilbyde forskellige muligheder der i fællesskab kan bidrage til at øge antallet af det man kalder ”de gode dage”. I appen er der helt konkret to muligheder for at holde styr på sin gigt. Først og fremmest er der en personlig gigt-dagbog hvor man kan notere hvordan man har det, og andre nævneværdige ting. Derudover er der et barometer, hvorpå man har muligheden for at markere hvordan ens dag har været, i forhold til humør, smerter, træthed og stivhed. Til sidst skal man så bruge et smertekort til at vise hvor på kroppen man har ondt.

Alt dette kan herefter deles med patientens læge, således at han eller hun får adgang til den personlige dagbog og smertebarometer, og altså derved kan følge patientens udvikling dag for dag, uge for uge og finde ud af, om denne fortsat skal tage MSM kosttilskud eller andre præparater der evt. vil kunne hjælpe mod gigt.

Den sidste funktion appen har, er en buddyfunktion. Med buddyfunktionen er det muligt at komme i kontakt med andre gigtpatienter der benytter sig af appen, og derved kan man hjælpe hinanden. Det kan være alt fra tips og tricks mod smerter, til at blive opmuntret på en dårlig dag.
Appen er udviklet i samarbejde mellem FNUG – ForenigeN af Unge med Gigt og Daman. Daman er et digitalt bureau med speciale inden for sundhedsområdet og producerer apps til iPhone og andre digitale medier der forbedrer livet for patienter og støtter sundhedspersonale verden over.

Du kan hente Rheumabuddy i App Store (link)

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.