En af de største nyheder i iOS 11, der kommer til efteråret, er en app kaldet Arkver eller Files. Det er en slags pendant til Finder i macOS eller Windows' Stifinder. Det vil sige en app, der viser en samlet oversigt over alle filerne på din iPhone eller iPad. Noget rigtig mange brugere har savnet i årevis. Om Files-appen så er svaret på de ønsker må vise sig. Her ved lanceringen er den ikke helt kommet i mål.

Ud over at vise filerne lokalt på iOS-enheden kan Files integrere med online-tjenester som iCloud, DropBox, OneDrive, GoogleDrive etc. Alt er derfor i princippet samlet et sted uanset om filerne ligger lokalt eller i skyen.

Med Files kan man strukturere og organisere filer i mapper og undermapper og man kan trække og slippe filer rundt i systemet efter behov. Mulighederne er stort set identiske men hvad man kan i Finder til Mac. Der er mulighed for at sortere filer efter størrelse, dato etc. Man kan også søge efter filer, tagge filer, dele filer og åbne dokumenter fra Files-appen. Nogle åbner i en anden app andre kan ses og endda redigeres direkte i Files.

Alt i alt ser Files foreløbig ud til at være en gennemsolid app, som øger brugbarheden af iOS i professionelle sammenhænge enormt. Nu er iOS faktisk tæt på at være et styresystem der kan erstatte macOS, fordi man er tæt på at have samme kontrol over filer og data. I hvert fald viser Apple, at de løfter seriøsiteten et niveau, og at de faktisk mener det, når de siger at iPaden skal kunne erstatte en computer. Så skal de sidste fejl og mangler nok blive udbedret med tiden.

iOS 11 er lige nu i betatest. Den endelige frigivelse sker til efteråret - formodentligt i september sammen med lanceringen af nye iPhones.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.