The Internet Movie Database (IMDb) har frigivet en gratis iPhone app. så du nemt kan få adgang til de millioner af filmoplysninger databasen indeholder.

Det er som stor film- og serieentuasiast ikke sjældent at man står i en situation, hvor en given film eller serie pludselig popper frem i erindringen, at man lige skal have navn på ham der spiller pizzabuddet eller bare vil læse trivia om sin yndlingsfilm. Faktisk sker det også oftest når man ikke sidder foran computeren. Derfor er det meget belejligt, at IMDb forleden frigav deres officelle app i Danmark.

IMDb (Internet Movie Database) er enhver filmfans bibel. Der er ikke den information der ikke findes der og det er alt sammen præsenteret let og overskueligt. Al den tunge information kan være svær at præsentere på mindre end en computerskærm, men det er faktisk lykkedes med deres iPhone-app.

IMDb er primært et opslagsværk og det skal derfor være nemt at finde det man søger. I app’en kan der fra forsiden tilføjes genveje til forskellige sektioner - herunder Top 250 (baseret på brugerkarakterer), US Box Office og Oscar-vindere. Derudover kan der søges på film/serie-titel og skuespillernavne og resultaterne præsenteres lynhurtigt på skærmen. De har gudskelov ikke plastret app’en til i reklamer og alt for smart grafik, men bibeholdt stilen fra deres side. Det betyder at man ikke behøves være på Wi-Fi, men nemt kan bladre rundt på 3G, mens man eksempelvis står i Blockbuster og skal vælge hvilke film der skal med hjem. Og det er netop i de situationer at en sådan app kommer til sin ret.

Der findes indtil flere alternativer på App Store, som også kan manøvrere og vise data fra IMDb.com. Men fælles for dem jeg har prøvet tidligere er manglen på data, hvor flere kun kan vise det mest basale - info om plot, medvirkende og crew. Denne app tager skridtet videre og her kan ses trailers, billeder og læses en masse trivia om enhver film.

Alt er ikke lutter lagkage og der er selvfølgelig plads til forbedringer. IMDb har altid været kendt for sine brugerdrevne karakterer, men dem kan man kun se i app’en, der kan ikke stemmes. Det kræver at man kan logge ind med sin brugerkonto og det må man næsten formode er en høj prioritet til næste opdatering, da man i så fald også vil kunne skrive brugeranmeldelser og deltage i diskussioner på siden. Samtidig savner jeg muligheden for at se danske Box Office-tal, på nuværende tidspunkt er kun de amerikanske tilgængelige, ligesom det er tilfældet med biograftider. Her er det oplagt at benytte GPS-funktionen i iPhonen og kommer det på plads, så er man de andre apps i App Store langt overlegne.

Jeg kan uden tøven anbefale at hente IMDb på App Store, hvis man har den mindste interesse for film. Det er tilmed gratis.

IMDv kan hentes gratis i App Store (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.