FTL: Faster Than Light er et rumskibsspil til iPad, som nogle måske kender fra Mac eller andre platforme. I dette simulatoragtige spil, kommer man til at skulle tage beslutninger, der kan have et fatalt udfald for besætningen på rumskibet, så man skal tænke sig godt om.

Man skal styre et rumskib, hvis mission er at bringe nogle vigtige informationer til den galaktiske føderations hovedkvarter. Når missionen er udført slutter spillet. Der vil selvsagt være meget der skal holdes styr på og klares inden missionen er tilendebragt. Og man vil med stor sandsynlighed dø, og skulle starte forfra en del gange inden missionen lykkes.

Undervejs i spillet vil man skulle tage stilling til flere forskellige ting, så som at skulle kaste sig ud i en kamp mod andre rumskibe, eller på anden måde at interagere med andre rumskibe. Alle de beslutninger man tager har et udfald, som enten viser sig at være til éns fordel eller ulempe. Ganske som i den virkelige verden.

Alt imens man skal klare udefra kommende problemer og interaktioner, er der samtidig ret meget at se til på selve rumskibet, i forhold til at holde rumskibet i orden og mandskabet under kontrol og ved godt helbred. Med alle de ting der skal håndteres undervejs, kan man godt gå hen at føle sig en smule som en ægte astronaut. Der er tre forskellige sværhedsgrader at prøve sig frem med.

Spillets grafik forekommer lidt retro-agtigt i sit udtryk, men ikke desto mindre er spillet meget detaljeret omkring rumskibets interiør. Musik og lydside giver en god rum-stemning, og undestøtter fornemmelsen af at befinde sig langt ude i rummet.

Lad ikke det simåple ydre snyde dig. Der er rigeligt med udfordringer i FTL. Et virkelig godt spil.

FTL: Faster Than Light koster 79 kroner og kan hentes i App Store (link)

Scroll ned for at se kommentarer