Gyldendal tager nu fat, hvor Apple ikke kan, og åbner en ebogshandel med dansk litteratur. Appen hedder "Bøger" og er en kombineret ebogslæser og lydbogsafspiller med integreret boghandel med mere end 1.000 e- og lydbøger på hylderne.

"De nationale produkter drukner alt for nemt i den internationale App Store eller iTunes Store. At købe og læse eller lytte til Gyldendals digitale bøger skal være mindst lige så nemt som at finde og læse papirbogen. Og helst nemmere." udtaler Lasse Horne, redaktør fra Gyldendal Digital. Gyldendal har store ambitioner og mener, at det er nu e-bogsfesten starter. "Ingenting vil være det samme om blot nogle få år fra i dag i den danske bogverden.", siger Lasse Horne.

"En af de mest ambitiøse applikationer på danske hænder"

Det er det danske udviklingshus Shape ApS der har stået for udviklingen af applikationen, som de selv betegner som "En af de mest ambitiøse applikationer på danske hænder - en fantastisk mobil butiksoplevelse og samtidig den bedst mulige læse- og lytteoplevelse,".

Man kan hente Bøger gratis App Store, ikke bare til iPaden, men til alle iOS-enhederne, og præinstalleret er en lille bog med en start-guide. Købet af ebøger og lydbøger foregår via ens iTunes-konto (in app køb), så man skal ikke have kreditkoret op ad lommen.

Appen er gratis, men til gengæld er selve indholdet meget højt prissat. Flere af ebøgerne er væsentlig dyrere end hvos man køber samme ebog eller den fysiske bog et andet sted. Jeg ved godt, at Apple tager 30% for alle køb gennem App Store, men det er nogenlunde det samme som en boghandler får for samme service, så det alene kan ikke være forklaringen, på den store prisforskel.

Scroll ned for at se kommentarer